20 Şubat 2009 Cuma

Rasmus çilingir sofrasında - Cheers to Rasmus





Fotoğraflar -(Photos by): Mehmet TURGUT
NOT: Fotoğrafların izinsiz kullanımı yasaktır!

P.S: It is forbidden to use images without permission.

Beş yıl sonra Türkiye’ye ikinci kez Rasmus’la çok özel bir röportaj ayarladık. Ünlü grubunun yakışıklı solisti Lauri’yle Mehmet Turgut’un kurduğu çilingir sofrasında konuşurken bir ara Sezen Aksu’dan “Gel gel sarışınım”ı bile repertuara aldı.

Second visit of Rasmus to Turkey, I arranged a special interview with them. Mehmet Turgut, the best photografer in Turkey, created the idea of drinking "Rakı" with Rasmus. Only the Lauri joined me for the interview, because others were too relaxed in turkish bath to move. We had alot of fun and enjoy drinking "Rakı".

Finlandiya’dan çıkmış ve alternatif rock grupları arasında oldukça büyük bir fan kitlesine sahip olan Rasmus, grup üyeleri, "In the shadows" gibi dünyaca bilinen şarkıları ve hazırladıkları klipleriyle Avrupa’nın en iyileri arasında yer alıyor. Mehmet Turgut ile kafa kafaya verip; Lauri Ylönen (Vokal) Pauli Rantasalmi (Gitar) Aki Hakala (Davul) Eero Heinonen (Bas Gitar) oluşan grup ile konser öncesi özel bir odada "çilingir sofrası kuralım" dedik. Sofya’dan yeni geldiği için yol yorgunu olan Lauri hariç tüm grup üyeleri, “Hamam sefası”nı tercih edince; biz de Lauri ile baş başa sohbet ettik. Kısa boyuna rağmen; sarıya boyadığı saçları, renkli gözlerini ortaya çıkaran siyah göz makyajı ve gülen bir yüzle sofraya oturduğunda, bütün kızların “Looooriiiii” diye böğürmek suretiyle çığlık çığlığa bağırmalarının nedenini anladık.

“Gel Gel sarışınım”ı söyleyeceklerdi ama...
Rakı’yı gördüğünde ilk olarak Uzo’ya benzeten, sonra da tadına bakıp “hımm daha yumuşak ve güzel bir tadı var” diyen grubun solisti; daha önce alkolle ilgili kötü bir tecrübe yaşadıklarından bahsedip sahneye çıkmadan önce alkol almadığını da sözlerine ekledi. İstanbul ve Ankara’da iki unutulmaz konser veren Rasmus, yoğun bir turne programında olduklarından dolayı gittikleri yerlerde çok fazla gezememekten şikayetçi. Türkiye’ye bir önceki gelişinde yürüyerek sokaklarda gezebildiğini anlatan Lauri “İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir ve tarihi hissedebiliyorsunuz. Türkiye hakkında çok fazla bilgim yok ama dünyanın merkezi gibi bir konumda, bu da çok etkileyici”dedi. Konserlerinin genelde eğlenceli geçtiğini ve seyirci ile iç içe interaktif bir sahne hazırladıklarını söylerken “Her gittiğimiz yerde mutlaka Fanlarımızdan birini sahneye çıkartıyoruz ve bir tane şarkıyı onunla birlikte söylüyoruz. Hatta gittiğimiz ülkeye ait herkesin bildiği bir şarkıyı söylüyoruz” dedi. Konserden önce henüz hazırlamadıkları bu şarkı için bizden yardım istedi. Akla “Mor ve Ötesi” başta olmak üzere gruplar gelse de son sözü söyleyen Mehmet Turgut oldu “Gel gel sarışınım”ı söyleyin. Sezen Aksu ve şarkı hakkında bilgi verdiğimiz Lauri son olarak Youtube’dan şarkıyı dinliyordu. Rakının etkisiyle mi böyle bir karar aldılar bilemiyoruz ama “zor geldi, ezberleyemedik” gerekçesiyle iki konserde de bu şarkıyı onlardan duyamadık.

1 yorum:

olanoldu dedi ki...

Rasmus'a ve Mehmet Turgut'a selamlar..Servet Yılmaz'a da bu güzel röportaj için teşekkürler 8-)